sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Pihahommia

Olen innostunut pihatöistä :O Tarkemmin sanottuna siis puutarha-hommista. Se tuntuu oikeasti erittäin omituiselta,kun viimeksi olin yhtä innostunut,kun pihaa vasta rakennettiin,yli 6 vuotta sitten :D
Siksipä paljon kuvia pihalta..aloitetaan kiviä syövästä pikku-apulaisesta:
Kukkapenkin laajennusta..tarvittiin voimaMiestä,että tuo kivi läks poikkeen! Metrin alalta saa meidän pihasta kiviä ihan helpoti kottikärryllisen!!
Ja siksikin kuistin toinen reuna,alapuoli siis on kokonaan päällystetty kivillä. Unikoita seassa ja nyt aioin siirtää niitä lisääkin sinne.
Tässä kamalalta sotkulta näyttävässä rinteessä on siis unikoita ja narsisseja. Kummatkin saa paikan muualta ja tähän tulee vissiin pelkkää vuorenkilpeä. Vai mikä kestäisi paahdetta ja kuivuutta,ja peittäisi koko alueen??
Tuiviot on levinneet tälle puolelle huippuhyvin! Tuohon alas tulee tuivioita,jahka saan ne haettua kaupasta! Kokeiluna oli muita havuja ja kuunliljaa. Heinät vallanneet paikan ja näkyy kuusikin kuvassa :/
Tavoitteena siis tämä kaikenpeittävä tuivio-matto! (lukuunottamatta marja-pensasta,joka jostain syystä päättänyt kasvaa tuohon!! -siirretty jo ojaan jatkamaan kasvuaan)
Punapaju eli kanukka. Levinnyt hyvin,kunhan pysyis paikallaan ;) Taustalla lasten maja ja kiikut,tai KAA KAA ,pikkumiehen mielestä.
Rentukoita ojassa. Kaivoin näitä muutama vuosi sitten Rötikön tien varresta ja toin koti-ojaan. Kyllä kannatti,kun ovat niin kauniita :)
Lumipalloheisi sai uudet katteet,ettei heinä kasvaisi ympärille. Ja alla on hevonp. lannokkeena. Tämä on varmaan huonolla paikalla,kun ei kasva kokoa yhtään :/ Kukkii kuitenkin,enkä haluaisi siirtää muuallekaan. Yritän siis hoitaa ja kastella paremmin jatkossa. Lupaan sen. Ja toiveissa on,että tämä piha-innostus ei loppuisi ihan heti!!

2 kommenttia:

  1. Ihailin teidän tuivioiden kasvua viimeksi kun kävimme. Nuo tuliunikot ovat myös levinneet hienosti, minulla unikot hävisivät kokonaan. Yritin saada kasvamaan siemenestä, mutta eipä onnistunut:<. Sinulla riittää muutenkin rohkeutta kokeilla kaikenlaista pihalla ja käsitöitä tehdessä, nostan hattua!

    VastaaPoista